30 d’agost 2011

A la Cala, la Banda ja no sona

Ahir vaig ensomiar en una revista local que parlava de la Banda. No em feu dir si eren els Quatre Cantons o alguna revista imaginària que treia l'EMMA; no ho recordo. Hi havia una foto de la Banda en portada, i a la foto no sortia cap dels membres de l'actual(?) conjunt instrumental avançat; hi havien xiquets menuts i no recordo si en coneixia cap.
Ara ha estat només un somni, però també és un futur bastant probable.
Espero que algun dia hi hagi un canvi de torna política suficientment gran per dotar a la Banda d'autogestió i funcionament assembleari (+ Junta formada per membres, renovada almenys cada 2 anys), amb simplement una comissió mediadora entre l'Escola i la Banda. És inadmissible cobrar a treballadors que estan generant un benefici. És inadmissible que gent que treballa per la nostra cultura local estiga barallada. És inadmissible posar i traure a dit.
Ara hi ha gent al carrer que no li dóna prou importància; quan vaiguen al febrer a la processó i veiguen que la Banda no hi és potser ja serà massa tard, perquè no cregueu que ara la Banda s'independitzarà dels tentacles de l'Ajuntament i que, quan vinguen festes, com si fossen amics de tota la vida, aniran i la contractaran per a fer actuacions.